Elkészítés: Bekapcsoljuk a sütőt 170-180 fokra (hőlégkeveréssel, ha van).
Külön összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a nedves hozzávalókat: a tojást, az olvasztott vajat, a kefirt vagy natúr joghurtot.
A száraz és a nedves hozzávalókat összeöntjük, óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk, továbbá beleteszünk ízlés szerint 12-15 dkg kicsire összevágott csokidarabot, banánt, aszalt gyümölcsöt stb..
Belekanalazzuk a muffinpapírba vagy -formába, és 20-25 perc alatt megsütjük. Kb. 12-14 db közepes muffint lehet készíteni belőle.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre