Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, az étolajat, végül a sütőporral elkevert lisztet is. Ez a mennyiség egy nagyobb tepsire való adag, én egy 36×12×8 cm-es kalácsformát töltöttem meg 2/3 részéig, illetve még 6 db muffin is kisült a tésztából.
A formákba töltjük a masszát, megszórjuk aprított dióval, magozott meggyel és csokidarabkákkal.
190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt sült ki a hosszúkás sütemény. A muffinok 20 perc alatt. Végezzünk TŰPRÓBÁT!
A kihűlt süteményt olvasztott csokival csurgattam le.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre