Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos kovászosuborka-leves

MME MME
15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a kenyeret, majd beáztatjuk a kovászos uborka levébe, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
  2. Az uborkákat felkockázzuk, aztán 1-2 evőkanálnyit félreteszünk a tálaláshoz. Turmixgépbe tesszük a kenyeres uborkalével, a megtisztított fokhagymagerezddel, az olívaolajjal és a joghurttal együtt. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd simára pürésítsük. 
  3. Tálalás előtt a levest a hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára. Végül levesestányérokba adagoljuk, és egy kevés görög joghurttal kínáljuk, valamint a félretett uborkakockákkal díszítve, némi borssal megszórva.


Ezek is érdekelhetnek