Joghurtos kovászosuborka-leves pirított baconnal – hőségben a legjobb választás!

default user icon
MME
Kánikulában nincs jobb egy hűsítő levesnél, legyen szó ebédről vagy vacsoráról. A kovászos uborkából készült leves frissítő és laktató, igazi nyári csemege. Mutatjuk, hogyan készítsd el.

A kovászos uborka és a joghurt igazán remek páros: ha elkészíted ezt a levest, biztosan imádni fogod! A legjobb, ha a saját magad által kovászolt uborkát használod, de ha nincs időd vagy valamiért nem sikerült, bátran használhatsz készen vásároltat is.

Hozzávalók: 

  • 1 l kovászosuborka-lé 
  • 8 közepes kovászos uborka 
  • 20 dkg bacon 
  • 1 vöröshagyma 
  • 1 csokor kapor vagy petrezselyem zöldje 
  • 2 dl joghurt 
  • 1 ek. liszt 
  • zsiradék 

Elkészítése:

  1. Meghámozzuk, felaprítjuk a vöröshagymát, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Öntünk rá egy kis uborkalevet, azzal is jól kiforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a liternyi kovászosuborka-levet, beleszórjuk a felvágott kaprot (petrezselyem zöldjét), felforraljuk. A lisztet elkeverjük egy kis hideg vízzel, és besűrítjük vele a levest. Lehűtjük.
  2. Tálalás előtt belekeverjük a joghurtot és a felkockázott uborkát. A bacont vékony csíkokra vágjuk, száraz serpenyőben kipirítjuk, s a leves tetejére szórjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss