Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos karfiolleves

45 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

  1. A karfiolt 1 liter lobogó sós vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és a főzőlevet és a karfiolt is félretesszük.
  2. A többi zöldséget megpucoljuk, felkarikázzuk, majd a sárgarépát és a fehérrépát olívaolajon megdinszteljük, és hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát. Megsózzuk, meghintjük a liszttel, elkeverjük, és felengedjük egy kis hideg vízzel, majd hozzáöntjük a langyos főzőlevet. Addig főzzük, ameddig a répa félpuha lesz.
  3. Megfűszerezzük a szerecsendióval és a kurkumával, majd beletesszük a zöldborsót és a megfőzött karfiolt. A joghurtot egy tányérba öntjük, felengedjük egy merőkanál levessel, alaposan összekeverjük, majd visszaöntjük. Felforraljuk, rászórjuk a petrezselyemzöldet, és ha szükség, utánaízesítünk. Joghurttal tálaljuk.

    Karfiol, brokkoli, kelbimbó receptek >>> 

    Kedvenc leveseink >>> 

    Zöldborsós receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek