A saláta öntetéhez a tojássárgáját elkeverjük a citromlével és a joghurttal, majd lassanként beledolgozzuk az olajat, és sóval, borssal ízesítjük.
A meghámozott zellert, sárgarépát és uborkát vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a gyalult káposztát, majd összeforgatjuk az öntettel és 10 percig állni hagyjuk.
A joghurtos-káposztás salátát adagonként tányérokra szedjük, és megszórjuk a durvára vágott dióval, valamint a fenyőmaggal, végül kaporral díszíthetjük.
Irodai ebédnek is kiváló! Variáció: A kígyóuborkát 1 db felkockázott savanykás almával helyettesítheted. Öntözd meg 1 ek citromlével, hogy fehér maradjon, az öntetet pedig hígítsd némi dobozos almalével. Végül díszítsd a salátát kapor helyett 4 ek gránátalmamaggal! - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!