Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos gyümölcstorta

45 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A piskóta tészta:
  • 3 tojás
  • 13 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • fél dl víz
  • fél dl olaj
  • A krém:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • cukor ízlés szerint
  • 0,5 l Hullala cukrászhab
  • 50 dkg fagyasztott erdei gyümölcs mix
  • 1 csomag Horváth Rozi étkezési zselatin
  • 3 natúr joghurt

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, majd kanalanként a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát kivajazott, kilisztezett, 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és 10-13 perc alatt, a 180 fokra előmelegített sütőben, készre sütjük.Tűpróba szükséges. Ha kész, a pattintsuk szét a formát, vegyük ki a piskótalapot, és tegyük egy rácsra kihűlni.
  3. A krémhez a pudingport az előírásnak megfelelően megfőzzük, majd a kihűlt, és újra kivajazott oldalú tortaformába visszatett tésztára öntjük.
  4. A Hullala cukrászhabot kemény habbá verjük, majd a joghurtokat az étkezési zselatinnal és a cukorral, alacsony lángon összemelegítjük.
  5. Ezután a kemény habhoz öntjük, és robotgéppel összedolgozzuk, végül a fagyasztott gyümölcs mixet is óvatosan belekavarjuk, ezután a puding tetejére rétegezzük.Hűtőszekrénybe tesszük, és 3-4 óra múlva tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss