friss gyümölcs (ízlés szerint a krémbe és a dessze
ehető virágok (pl.: bodza virág, menta levél)
vajkrém
ételfesték
nutella
Elkészítés
A gyümölcstorta formát kivajazzuk, kimorzsázzuk. (Én egy lapos gyümölcstorta formát használtam a sütéshez, majd egy kicsivel kisebb tortakarika csatos részét illesztettem rá, abba töltöttem a joghurtos krémet. De az is teljesen jó, ha valaki kerek tortaformát használ.) Egy tizenkettes, normál muffin sütőformába kapszlikat tettem, ezzel elő is készítettem a sütéshez a tepsiket.
A piskótához a porcukorral a vajat felhabosítjuk, hozzáadjuk a 2 ek tejet, a vaníliás cukrot, az aromát, és tovább habosítjuk, majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a felvert tojásfehérjéket óvatosan beleforgatjuk.
Először a muffinos kapszlikat töltjük meg kb. a háromnegyedéig a tésztával, majd a maradék piskótamasszát elegyengetjük a kerek sütőformában.
Először a torta alapot sütjük ki. Kb. 12 percig sül 175-180 fokon. (Kb. 2-3 cm-re emelkedik, attól függően, hogy hogyan sikerül adagolnunk.) Ezután sütjük ki a muffinokat, ugyanúgy 175-180 fokon, kicsit hosszabb ideig, 18-20 percig.
Felverjük a lehűtött cukrásztejszínt, majd kb. az 1/3-át külön tálba szedjük, félretesszük. A nagyobbik mennyiségű tejszínhez keverjük a joghurtokat, majd a zselatinport. Végül a megtisztított, apróra vágott friss gyümölcsöket is hozzáadjuk. A krémet a tortalap tetejére (csatos karikába) töltjük. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Hűtés után levesszük a csatos karikát, és ízlés szerint a megmosott, lecsepegtetett, megszáradt gyümölccsel és ehető virággal díszítjük.
A megmaradt 1/3 felvert tejszínhez adjuk a 2 ek vajkrémet, kettéosztjuk. Az egyik részét Nutellával, a másik részét zöld ételfestékkel színezzük, habzsákba töltjük, majd a muffinokra nyomjuk a krémet. Friss gyümölcsökkel, ehető virágokkal ízlés szerint díszíthetjük.