Elkészítés: A babapiskótát egyenként 4-5 darabra vágva egymás mellé szorosan egy szögletes formában 1 rétegben lerétegezzük. Megkenjük kevés tejjel, hogy megpuhuljon.
Közben a tejszínt felverjük, belekeverjük a két pohár joghurtot, ha natúr, akkor hozzákeverünk kevés kristálycukrot is, ha gyümölcsös, akkor harmonizáljon a beletenni kívánt gyümölccsel. A zselatint a csomagoláson található előírásnak megfelelően felfőzzük, és forrón hozzákeverjük a tejszínes joghurthoz. A babapiskóta rétegre ráöntjük a massza felét, utána beborítjuk a gyümölcs felével (nem baj, ha belesüpped a gyümölcs a tejszínbe). Ezt követően megint egy réteg babapiskóta (megkenve kevés tejjel), a tejszín másik fele, és a gyümölcs következik.
Ha maradt még babapiskótánk, akkor itt-ott belenyomkodjuk a tejszínbe, megkenjük kevés tejjel és megszórjuk kristálycukorral. 1 napra hűtőbe tesszük, másnap felkockázzuk, tejszínhabbal tálaljuk. Sárgadinnye gömbökkel és hozzáillő sárgadinnye ízű joghurttal elkészítve is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre