A joghurtos felhő torta ízének és különleges állagának titka a sütemény nevében is benne van, igen, a joghurt az. Persze ahhoz, hogy a desszert igazán könnyű és puha legyen, a felvert tojásfehérjéknek is nagy szerepük van. Emellett arról se feledkezzünk meg, hogy liszt helyett kukoricakeményítővel készül a torta, ami szintén hozzájárul a légiesen könnyű tésztához. De nézzük, hogyan készül a sütemény!
Íme a joghurtos felhő torta receptje
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 12 dkg cukor
- 8 dkg keményítő
- 1 tk sütőpor
- 40 dkg joghurt
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Első lépésként sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát, a sütőt pedig bekapcsoljuk, és 170 fokra előmelegítjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját felverjük a cukorral – akkor jó, ha a cukor egészen feloldódik.
- Hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és a sütőport, majd beleöntjük a joghurtot és ezt is jól elkeverjük.
- Ezután felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, a kemény habot pedig óvatosan a tésztába forgatjuk.
- A masszát a formába öntjük, és körülbelül 50 percig sütjük, amíg kissé megbarnul a teteje.
- Ha elkészült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
- Végül kivesszük a tortaformából és porcukorral megszórva tálaljuk. Friss gyümölcsöket is kínálhatunk a desszert mellé.
Borítókép: Shutterstock