Joghurtos felhő torta: ezért a pihe-puha desszertért van most mindenki oda

default user icon
MME
Habkönnyű, mennyei és egyszerű elkészíteni a joghurtos felhő tortát, amiből egyetlen szelet egészen biztosan nem lesz elég. De mitől ilyen ellenállhatatlan és pihe-puha ez a mennyei desszert?

A joghurtos felhő torta ízének és különleges állagának titka a sütemény nevében is benne van, igen, a joghurt az. Persze ahhoz, hogy a desszert igazán könnyű és puha legyen, a felvert tojásfehérjéknek is nagy szerepük van. Emellett arról se feledkezzünk meg, hogy liszt helyett kukoricakeményítővel készül a torta, ami szintén hozzájárul a légiesen könnyű tésztához. De nézzük, hogyan készül a sütemény!

Íme a joghurtos felhő torta receptje

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 8 dkg keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 40 dkg joghurt
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Első lépésként sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát, a sütőt pedig bekapcsoljuk, és 170 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját felverjük a cukorral – akkor jó, ha a cukor egészen feloldódik.
  3. Hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és a sütőport, majd beleöntjük a joghurtot és ezt is jól elkeverjük.
  4. Ezután felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, a kemény habot pedig óvatosan a tésztába forgatjuk.
  5. A masszát a formába öntjük, és körülbelül 50 percig sütjük, amíg kissé megbarnul a teteje.
  6. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  7. Végül kivesszük a tortaformából és porcukorral megszórva tálaljuk. Friss gyümölcsöket is kínálhatunk a desszert mellé.

Borítókép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss