Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos-fahéjas padlizsánsaláta

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A joghurtot összekeverjük a felaprított petrezselyemmel, valamint a megtisztított, átnyomott fokhagymával, és hagyjuk állni a keveréket, amíg elkészítjük a padlizsánt.
  2. Serpenyőben felhevítjük az olaj felét, és rászórjuk a megmosott, felkockázott padlizsán felét és rögtön összekeverjük (mert a zöldség hamar beszívja az olajat). Megsózzuk, -borsozzuk, és közepes lángon addig sütjük, amíg a héja megpuhul. Végül meghintjük 1/2 tk őrölt fahéjjal.
  3. A zöldséget tányérra szedjük és félretesszük. Ugyanígy sütjük meg a többi padlizsánkockát is. Végül egy nagyobb salátástálba tesszük a sült padlizsánkockákat, rákanalazzuk a joghurtos öntetet és összeforgatjuk. 

Megjegyzés

Melegen és hidegen is fogyasztható. Magában, pirítóssal vagy grillezett húsokhoz kínáljuk.
Fotó és recept: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss