Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom fehérjére és sárgájára. A sárgájához hozzáadom a cukrot és a vajat. Segít, ha a vaj egy kicsit lágyabb, s a hűtőből kivesszük 20 perccel a kezdés előtt.
A kétféle lisztet összekeverem a sütőporral. Majd a cukros-vajas tojással. Végül felverem a tojásfehérjéket, s kézi keverővel óvatosan belekeverem a tésztába.
A legegyszerűbb, ha a sütőforma kerek, levehető oldallal. Kivajazom, liszttel megszórom, majd beletöltöm a tésztát. 20 percig sütöm 180 fokon.
Míg sül, elkészítem a krémet. Felverem a tejszínt, hozzáadom a cukrot, a citromlevet és a citromsavat. Megint kézi habverőre váltok, hogy ne törjem össze a tejszínt, s lassan belekeverem a joghurtot. Hűtőbe teszem, míg a süti kihűl.
Amikor már kihűlt, hosszában félbevágom, majd a tetejét félreteszem, s óvatosan visszateszem a sütőforma oldalát, de még nem csukom be. A krémet a közepére kanalazom majd visszateszem a süti tetejét óvatosan rányomom, s becsukom a forma oldalát.
Egy éjszakát a hűtőben érdemes hagyni fogyasztás előtt.
Tálalás előtt megszóróm porcukorral a tetejét, és friss gyümölcsökkel, legszívesebben áfonyával tálalom.
Jó étvágyat!