Elkészítés: A bárányhúst bevagdossuk, megtűzdeljük megtisztított, szeletekre vágott fokhagymával. Megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a finomra vágott rozmaringot, kakukkfüvet, megkenjük vele a bárányhúst, meglocsoljuk citromlével. Minden fél kilóra húsz-huszonöt percet számítva roston megsütjük, közben olívaolajjal meg-meglocsoljuk. Kivesszük, tálra tesszük, melegen tartjuk. A rost alá tett serpenyőből kiöntjük a forró zsírt, belekeverjük a lisztet, egy percig melegítjük, megsózzuk, megszórjuk az őrölt borssal, felforraljuk, melegen tartjuk. A joghurtot, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, a metélőhagymát és a mentát jól elkeverjük, fűszerezzük. A combot felszeleteljük, s a pecsenyelével és a mártással meglocsolva egyben sült burgonyával, párolt zöldbabbal, vegyes salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre