Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos báránysült

MME MME
4.5/5
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6-8 személyre:
  • 1 db 1,5-2 kg-os kicsontozott báránycomb,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 evőkanál rozmaring,
  • 1 evőkanál kakukkfű,
  • 1 citrom leve,
  • só,
  • frissen őrölt fekete bors
  • 3 dl joghurt
  • menta
  • metélőhagyma
  • A pecsenyeléhez:
  • 2 evőkanál liszt,
  • 3 dl húsleves vagy bor,
  • só,
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Elkészítés: A bárányhúst bevagdossuk, megtűzdeljük megtisztított, szeletekre vágott fokhagymával. Megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a finomra vágott rozmaringot, kakukkfüvet, megkenjük vele a bárányhúst, meglocsoljuk citromlével. Minden fél kilóra húsz-huszonöt percet számítva roston megsütjük, közben olívaolajjal meg-meglocsoljuk. Kivesszük, tálra tesszük, melegen tartjuk. A rost alá tett serpenyőből kiöntjük a forró zsírt, belekeverjük a lisztet, egy percig melegítjük, megsózzuk, megszórjuk az őrölt borssal, felforraljuk, melegen tartjuk. A joghurtot, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, a metélőhagymát és a mentát jól elkeverjük, fűszerezzük. A combot felszeleteljük, s a pecsenyelével és a mártással meglocsolva egyben sült burgonyával, párolt zöldbabbal, vegyes salátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek