hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos-ananászos csirke hajdinafasírttal

60 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

 

  1. Összekeverjük a joghurtot a megtisztított, lereszelt fokhagymával, továbbá egy kevés sóval és borssal. Összeforgatjuk az így kapott pácba a megtisztított, felkockázott csirkemellet, és lefedve a hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára.
  2. Kikenünk olívaolajjal egy serpenyőt, felforrósítjuk, és fehéredésig pirítjuk a lecsepegtetett húskockákat. Hozzáadunk 1 ek vizet a lecsepegtetett, felkockázott ananásszal, továbbá az olívabogyókkal együtt, és készre sütjük. Közben ízlés szerint megsózzuk.
  3. A fasírthoz puhára főzzük a hajdinát bő, enyhén sós vízben. Lehúzzuk a tűzről, és lefedve kissé hűlni hagyjuk. Azután leszűrjük, és teljesen kihűlni hagyjuk, majd hozzákeverjünk egy kevés sót, a tojássárgáját, a mandulalisztet és a lereszelt sajtot. A masszából 8 db lapos fasírtot formázunk. Sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre. Kettesével elrendezzük őket 4 db tányéron, rájuk halmozzuk az ananászos csirkét, végül megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss