A lisztet gyorsan simára gyúrjuk a tojással, a 3 ek cukorral és a feldarabolt vajjal, majd folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig.
Közben egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk vajjal vagy margarinnal. A joghurtot kikeverjük a 20 dkg cukorral és a citromhéjjal. 15 db zselatinlapot beáztatunk hideg vízbe, majd kinyomkodjuk, lassú tűzön feloldjuk és belevegyítünk egy kevés joghurtot. A többi joghurthoz adjuk, és dermedni hagyjuk.
A tésztát 2 réteg folpak között kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, majd a kikent tortaformába fektetjük, és a szélét körben jól az oldalához nyomkodjuk. Leterítjük sütőpapírral, rátöltjük a borsót és a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig. Ezután a borsót a papírral együtt eltávolítjuk, a tortakarimát meglazítjuk vagy lekapcsoljuk, és a tésztát hűlni hagyjuk.
A habtejszínt keményre felverjük, és a habot a dermedő joghurtkrémbe forgatjuk. A kihűlt tortalap köré visszakapcsoljuk a karimát. A joghurtkrémet a tésztára simítjuk, és a tortát a hűtőben pihentetjük kb. 4 óra hosszat.
A filtertasakokat vagy a citromfűteát leforrázzuk 1/4 l vízzel, és állni hagyjuk kb. 5 percig. A maradék zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, a forró teában feloldjuk és hűlni hagyjuk. A teás zselé felét a joghurtkrémre simítjuk. Elrendezzük rajta a leöblített, leszárított citromfű lecsipkedett leveleit, és a tortát a hűtőbe tesszük egy rövid időre. Végül rásimítjuk a maradék zselét, és a hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni.