Elkészítés: A húst előző este felkockázzuk, megsózzuk és borsozzuk. Egy lefedhető tálba tesszük, ráöntjük a joghurtot, és 2 kiskanál (szárított) bazsalikomot és snidlinget keverünk hozzá, majd betesszük a hűtőbe egy éjszakára (de legalább 1-2 órára).
A rizst főzzük meg, mikor már majdnem kész, tegyünk bele 2 teáskanál mazsolát (aki bátrabb, tehet 2 evőkanállal is). Egy serpenyőben pirítsunk hagymát, öntsük rá a pácolt csirkét. Kifehéredésig süssük, majd tegyük bele az ízlés szerint felaprított zöldségeket. Szórjunk rá sót és kis borsot, és fedővel lefedve pároljuk puhára a zöldségeket kis lángon. Ha a zöldség már puha, és még soknak találjuk a levét, akkor a fedőt levéve magasabb lángon kevergetjük pár percet. Ha elkészült, a mazsolás rizst hozzá keverhetjük, vagy ha jobban tetszik, mellé rakva tálaljuk. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre