Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Félelmetesen jó vendégvárók Halloweenre - 5 szellemes recepttel!

default user icon
MME
A halloweeni bulikon jó, ha az ételek is vérfagyasztóak. Ha szeretnél te is rémisztő, de finom falatokkal kedveskedni a vendégeknek, díszítsd fel az édes és sós fogásokat is szellemesen. Ne feledd, kedd este indul az őrület! Segítünk, hogy addig elkészülj mindennel.

Hogy milyen ételeket készítenek világ azon részein, ahol hosszú évek óta ünneplik a Halloweent? Mivel az ünnep ősz végére esik, az őszi zöldségeknek és gyümölcsöknek fontos szerep jut. Itthon még nem alakultak ki halloweeni étkezési szokások, de Amerikában és az angol, ír családoknál ezen a napon már a hosszú évek alatt megszokott ételek kerülnek az asztalokra.

Hagyományos ételek Amerikában

A Halloween egyik szimbóluma az alma, amelyből a karamellás verzió terjedt el olyannyira, hogy régen a gyerekek a "Csokit vagy csalunk" játék során karamellás almát kaptak. 

A sütőtök az USA-ban Halloween jelképe, bármilyen sütőtökös ételt szívesen fogyasztanak ezen a napon. Leginkább persze a sütőtökös pite a sláger, illetve a sütőtökös cupcake

A kukorica szintén hagyományos halloweeni étel, főként a grillezett kukorica a népszerű. Ezen az ünnepen fontos szerepe van a tűzgyújtásnak, és miközben ijesztő történeteket mesélnek a tűz körül, elkészül a kukorica is. A partikra édes és sós pattogatott kukoricát is szívesen fogyasztanak.

A Candy Corn, azaz a kukorica cukorka Halloween fontos kelléke: 1880 óta gyártják ugyanazon recept szerint. Természetesen ez nem igazi kukorica, nevét kukorica szem formájáról kapta. Cukorból, kukoricaszirupból, cukrászviaszból és színező anyagokból készül. 

Ír Halloween nincs gyümölcskenyér nélkül

Írországban minden család asztalára kerül egy Barmbrack nevű gyümölcskenyér, amit általában vajjal és egy csésze teával szolgálnak fel. A tésztájába korábban különböző tárgyakat rejtettek, és az, hogy ki mit talált a sütijében, megmutatta a jövőjét. Ma már általában csak egy gyűrűt (Barmbrack gyűrűt, amit kifejeztten erre a célra gyártanak) sütnek a tésztába, és aki azt megtalálja, szerencse éri. 

Karamellás cukor az angoloknál

Az Egyesült Királyságban hagyományos halloweeni ételnek számít a kemény karamellás cukorka. Régebben egész évben lehetett kapni, de mára csak az ünnepi szezonban kapható. Sokan otthon készítik el, remek közös program a családnak, baráti társaságoknak. 

Bármilyen süteményből, vagy sós vendégváró falatból könnyedén halloweeni partiételt varázsolhatsz. Íme, néhány jól bevált recept!

PÓKHÁLÓS-MOGYORÓS MUFFINOK >>> 

OMLÓS TÖKLÁMPÁS KEKSZEK >>> 

SZÖRNYECSKÉS POHÁRDESSZERT >>> 

VIRsLIMÚMIÁK >>> 

MANDULÁS BOSZORKÁNYUJJAK >>> 


Borítókép: Csigó Zita

Ezek is érdekelhetnek