Jó gyerek süti (Kinder szelet)

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • cukor
  • méz
  • tojás
  • margarin
  • kakaópor
  • liszt
  • sütőpor
  • pici só
  • vaníliás pudingpor
  • citrom reszelt héja
  • tej
  • tejföl
  • liszt
  • cukor
  • margarin
  • triple sec aroma
  • cukor
  • víz
  • kakaópor
  • margarin

Elkészítés

Elkészítés: Először a krémet készítem el, hogy ki tudjon hűlni. A pudingport a tejföllel és a cukorral jól kikeverem. A tejet a citromhéjjal felteszem forrni, majd ebbe beleteszem a tejfölös keveréket, folyamatosan forrásig kevergetem. Hűlni hagyom (gyorsítható, hogy jégkockákkal teli nagyobb lábosba teszem), jön bele a triple sec aroma és a puha margarin. Géppel pár percig keverem.

A sütőt 170 fokra előmelegítem. A tésztához egy nagyobb tálba rakom a cukrot, a mézet, a margarint, a sót és a kakaóport, 1 percre a mikróba teszem, meglangyosítom. Hozzáadom a 2 tojást és a lisztet meg a sütőport, könnyű, puha tésztává gyúrom, elválik az edény falától. Lisztezett deszkára teszem, sütőlap méretűre nyújtom.

A sütőtepsit zsírpapírral bélelem, erre rakom a tésztát. Nem rugalmas, ha leszakad belőle, nem baj, majd a tepsiben kipótoljuk. Eligazítjuk, és 3 egyenlő részre vágjuk, még sütés előtt. (Fontos, mert a mézes tészták törékenyek sütés után, később puhulnak meg.) Kb. 15 percig sütöm, majd kiveszem és hűlni hagyom.

Összeállítom a krémmel, a tetejére a csokimáz kerül.

Megjegyzés

Ha valaki nem annyira gyakorlott, csinálhat 3 keskeny lapot, és külön-külön megsütheti őket.

Az első nap még keményebb a tészta, ami a második napra felpuhul, és ha marad még a 3. napra is, akkor a legfinomabb (a mézes tészták sütés után, később puhulnak meg). - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss