Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jäger brownie

60 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 23 dkg liszt
  • csipet só
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 18 dkg étcsokoládé (min. 50% kakaótartalmú)
  • 15 dkg teavaj
  • 3 tojás
  • 28 dkg cukor
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1,2 dl Jägermeister
  • 23 dkg durvára vágott dió
  • Az öntethez:
  • 1,2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukorszirup
  • 27 dkg étcsokoládé
  • Jägermeister - ízlés szerint :)

Elkészítés

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, félretesszük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk a vajjal, és sima masszává keverjük.

Lehúzzuk a tűzről, majd egyenként belekeverjük a felvert tojásokat. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a Jägermeistert, és addig keverjük, amíg teljesen homogén lesz. Belekeverjük a lisztes keveréket és a durvára vágott diót.

Egy 32x22x5 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 160 fokon 30-35 percig sütjük. Miután teljesen kihűlt, kockákra vágjuk.

Az öntethez egy tálban összekeverjük a tejszínt és a cukorszirupot, közepes lángon összeforraljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, a Jägermeistert, és simára keverjük. Tálaláskor a brownie kockákra csorgatjuk.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss