Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jeruzsálemi marinált hal

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A marinádhoz:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál koriandermag
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 1,5 teáskanál curry
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál fehérborecet
  • 2 dl alaplé
  • Valamint:
  • 50 dkg keményebb fehér húsú hal (pl. tőkehal, makréla)
  • 2 tojás, felverve
  • 2 dkg friss, aprított koriander
  • liszt
  • bors
  • 1 evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A marinádhoz a felforrósított olajra dobjuk a vastagon felszeletelt hagymát és koriandermagokat, folyamatos kevergetés mellett kb. 5 percig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat, és további 5 percig főzzük, ezután adjuk csak hozzá a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a curryt, valamint a felkockázott paradicsomot. Időnként megkeverve 8 percig rotyogtatjuk. Cukor, ecet, némi só és bors hozzáadásával ízesítjük.

Amíg fő, egy másik serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat melegítünk. A halat csíkokra vágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, ezután felvert tojásba mártjuk, majd kisütjük a kevés olajon, oldalanként kb. 2 perc alatt. Papírszalvétára szedjük ki, hogy lecsöpögjön róla a felesleges zsiradék.

Ezután a zöldségekhez adjuk a haldarabokat, kissé félrehúzva a zöldséget, úgy helyezzük az edénybe, hogy az aljára kerüljenek. Felöntjük annyi alaplével, hogy a halat elfedjék a zöldségek és a folyadék.

A tűzről levéve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hűtőbe tesszük néhány órára, de még jobb, ha 1 egész éjszakára – így az ízek remekül összeérnek.

Friss aprított korianderrel megszórva, ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss