Elkészítés: A marinádhoz a felforrósított olajra dobjuk a vastagon felszeletelt hagymát és koriandermagokat, folyamatos kevergetés mellett kb. 5 percig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat, és további 5 percig főzzük, ezután adjuk csak hozzá a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a curryt, valamint a felkockázott paradicsomot. Időnként megkeverve 8 percig rotyogtatjuk. Cukor, ecet, némi só és bors hozzáadásával ízesítjük.
Amíg fő, egy másik serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat melegítünk. A halat csíkokra vágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, ezután felvert tojásba mártjuk, majd kisütjük a kevés olajon, oldalanként kb. 2 perc alatt. Papírszalvétára szedjük ki, hogy lecsöpögjön róla a felesleges zsiradék.
Ezután a zöldségekhez adjuk a haldarabokat, kissé félrehúzva a zöldséget, úgy helyezzük az edénybe, hogy az aljára kerüljenek. Felöntjük annyi alaplével, hogy a halat elfedjék a zöldségek és a folyadék.
A tűzről levéve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hűtőbe tesszük néhány órára, de még jobb, ha 1 egész éjszakára – így az ízek remekül összeérnek.
Friss aprított korianderrel megszórva, ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.