A karalábét vékonyan meghámozzuk, leveleit megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A jércemellet ledaráljuk vagy egy késes aprítóban pépesítjük.
Az újhagymát karikára vágjuk, és egy serpenyőben kevés olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a jércehúst, megsózzuk, megfűszerezzük a borssal és a petrezselyemzölddel, és gyengén átpirítjuk.
A karalábék közepét kivájjuk, belsejüket óvatosan megsózzuk, beletöltjük a pirított húst, majd tejföllel meglocsoljuk. A kivájt karalábégolyókat és a megtöltött karalábét egy lábosba helyezzük, kevés vizet öntünk alá, fedővel letakarjuk és megpároljuk.
A puha karalábékat kivesszük a lábosból, tejfölt keverünk hozzá, zöldpetrezselyemmel, fehérborssal fűszerezzük, ha szükséges megsózzuk, és beforraljuk.