Elkészítés: A karalábét megpucolom, és kis lyukú reszelőn egy tálba lereszelem. Mivel magas a víztartalma, kinyomkodom belőle levét, amennyire tudom. Megsózom, majd belereszelem a hagymát, és állni hagyom.
Addig elkészítem a gombás rizst: a gombát megpucolom, megmosom és felszeletelem. Kevés olajon, megsózva megpirítom, majd hozzáadom a megmosott rizst, sózom, borsozom, pirítom, végül 1 marék petrezselyemzölddel meghintem, és a rizs mennyiségének duplája forró vízzel felöntöm. 5-6 percig forralom fedő alatt, majd elzárom a lángot, és hagyom, hogy a rizsszemek magukba szívják az összes nedvességet.
A bundához a karalábéból újra kinyomkodok minden nedvességet, hozzáadom a tojásokat, borsozom, és belekeverem a zabpelyhet is.
A jércemelleket elfelezem, liszttel meghintem (azért, hogy tapadjon a bunda). Serpenyőben olajat melegítek, és a karalábés bundában megforgatott (kézzel egy kicsit még rásegítek) jércemelleket megsütöm.