Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meztelenül is tökéletes: elképesztően néz ki az 53 éves Jennifer Lopez - ez a titka!

default user icon
MME
Jennifer Lopez, bár mostanában, a róla készült netflixes dokufilm, a Halftime, és a Ben Affleckkel kötött vegasi házassága kapcsán szerepelt a médiában, azért arról is gondoskodott, hogy ne felejtsük el: ő is öregszik. Az is igaz, hogy ez az 53. szülinapján posztolt, egy szuperízléses meztelen képpel induló videón nem igen látszik. Vajon mi a titka?

Amióta Jennifer Lopez betöltötte az ötvenet, az élet mintha nem, hogy lelassult, hanem turbó sebességre kapcsolt volna körülötte: övé volt a 2020-as Super Bowl Half Time Show-ja, ami az egyik legnagyobb elismerés amit egy amerikai a showbusinessben elérhet, elvált harmadik férjétől, Alex Rodrigueztől, újra összejött 15 évvel ezelőtti nagy szerelmével Ben Affleckkel, és pár napja arról szóltak a hírek, hogy titokban, Las Vegasban össze is házasodtak. 

Hogy ezt a tempót hogyan lehet bírni, az önmagában is kérdés, de, ha megnézzük Lopez tegnap Instagramra posztolt szülinapi videóját, ami nem más, mint a sajátfejlesztésű, bőrfeszesítő testápolójának reklámja, akkormár azt sem értjük, hogy mindemellett hogy lehet így kinézni?! 

 

Természtesen úgy, hogy kőkeményen megdolgozik érte. 

Ha rákeresünk a neten J. Lo diétájára és edzéstervére, több tízezernyi találatot kapunk. Valóban, Lopez a legmenőbb személyi edzőkkel dolgozik együtt, és természetesen nem ő főz saját magára. Mégis, átolvasva a számtalan cikket, rengeteg olyan elemet találtunk J. Lo életmódjában, amit egy egyszerű földi halandó is beépíthet a sajátjába.

Az énekesnő egy ideje a sztárok egyik kedvenc edzőjével, Tracy Andersonnal dolgozik együtt. Ha azt gondolnánk, hogy az énekesnő rendkívül különleges gyakorlatokat csinál, rendkívül különleges eszközökkel, hát nagyot tévednénk!

„A saját testsúllyal végzett gyakorlatokra esküszöm!” – árulta el egyszer, és olyan jól bevált, magas intenzitású mozgássorokat végez, mint például sokunk iskolai rémálma, a négyütemű fekvőtámasz vagy a fekvőtámasz alkartámaszban, azaz a plank.

Lopez amellett, hogy heti három alkalommal végez erősítő, alakformáló gyakorlatokat, rendszeresen fut, biciklizik, bokszol és lépcsőgépezik. Fontos, hogy a kedvenc kardió mozgásformáinkat rendszeresen váltogassuk, így egyrészt nem fogjuk megunni őket, másfelől nem válnak rutinná.

TÁPLÁLKOZÁSI SZABÁLYOK

Lopez olyan táplálkozási szabályokat követ, amelyeket minden fogyni vágyónak érdemes lenne, mert egyszerűek és általános érvényűek.

1. Kerüljük a cukrot és a sót, a készételeknek a közelébe se menjünk.

2. Ne éhezzünk! A napi ötszöri étkezés segítségével elkerülhető a farkasétvágy.

3. Sok zöldség és gyümölcs. A sztár pár éve áttért a vegetáriánus táplálkozásra. Ez, persze, nem feltétlenül követendő, viszont arra inspirálhat minket is, hogy átgondoljuk, miként tudnánk még több friss zöldséget és gyümölcsöt beépíteni az étrendünkbe.

4. Este visszafogottan. Egyrészt Jennifer nem fogyaszt alkoholt. Soha. Másrészt a nap utolsó étkezésekor tényleg mértékkel eszik. Amikor még nem volt vega, akkor egy kis párolt halat vagy csirkét fogyasztott zöldségkörettel.

5. Zsírszegény finomság. Az énekes-színésznő nagy kedvence a cottage cheese. Ez a zsírszegény tejtermék reggelire vagy vacsorára is kitűnő választás! Fogyasszuk bogyós gyümölcsökkel vagy reszelt almával, esetleg egy kevés natúr joghurttal és őrölt fahéjjal elkeverve.

És a nagy titok...

...az elegendő alvás. Lopez a feliratkozó rajongóinak rendszeresen kiküldött On the JLo hírlevelében kifejtette, hogy az utóbbi évtizedben nem csak arra figyelt oda, hogy mit eszik és hogyan edz, de arra is, hogy minden nap legalább 7, de inkább 9 órát aludjon.

"A huszas éveimben napi 5 órákat aludtam, aminek a vége kis híján idegösszeomlás lett. Akkor elhatároztam, hogy ezen váltotatni fogok, és bármit is hoz az élet, az alvásidőmből nem engedek!"

Ezek is érdekelhetnek:

Ezek is érdekelhetnek