Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jeges gyömbéres limonádé

15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jeges gyömbéres limonádé elkészítéséhez a gyömbért meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Egy közepes méretű edényben felforraljuk a vizet, beletesszük a mézet, a barna cukrot, a gyömbért, a citromlevet és a citromhéjat. Addig keverjük, míg a cukor és a méz teljesen fel nem oldódik.
  2. Ezután az edényt levesszük a lángról, és a teát fedő alatt 30-40 percig állni hagyjuk. Azután levesszük a fedőt, és ha az ital teljesen kihűlt, leszűrjük, kancsóba öntjük és lehűtjük.
  3. Jéggel, citromszeletekkel és friss mentával kínáljuk. 

Megjegyzés

Ez egy nagyszerű ital ebben a rekkenő hőségben! - Heli77

Ezek is érdekelhetnek

Friss