Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes korongok (jegecske)

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A lisztet egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a margarint, a darált diót, a mézet, a fahéjat, a szódabikarbónát, majd a citrom levét belefacsarjuk, a héjját belereszeljük és jól összegyúrjuk a tésztát. Eléggé lágy tésztát kapunk, amit négyfelé elosztunk, zacskókba tesszük és kb 2-3 órára hűtőbe rakjuk.
  2. A tésztát egyenként lisztezett deszkán kb 6 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a korongokat, hagyjunk köztük rést mert egy kicsit elterülnek. 160 fokra előmelegített sütőbe kb. 7-8 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez a margarint vagy a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a cukrot és a tojássárgáját és kikeverjük. A korong egyik felét megkenjük a krémmel, majd a tetejére teszünk egy másik korongot. Hűtőbe tesszük megdermedni és másnap olvasztott csokoládéba mártjuk az egyik felét.

ZSERBÓ KORONGOK >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss