Elkészítés: A hússzeleteket alaposan kiklopfoljuk, mindegyikre ráfektetünk 1 szelet szalonnát, mehet rá 2 db uborka is. A szeletekből roládot formázunk, hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük őket.
Az olívaolajat a vajjal egy serpenyőben habzásig hevítjük, beletesszük a roládokat. Itt a serpenyőben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a tárkonnyal is. Folyamatosan forgatva megsütjük őket. Amikor kellően puhák, kivesszük a roládokat egy tálra.
A sütő zsiradékba beleöntjük a húslét, a tejszínben csomómentesre keverjük a lisztet, beleöntjük a serpenyőbe, felforraljuk. A mártásba visszahelyezzük a roládokat, pár perc alatt összepároljuk.
Tálalásnál 2 roládot adunk egy adagba, megöntözve a mártással, vajon pirított rozmaringos újburgonyát és ribizlibefőttet adunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre