Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Japán linzer

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál tej
  • 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor (a tészta 1/3 részébe)
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg dió (darált)
  • 20 dkg cukor
  • 20 evőkanál baracklekvár
  • A tetejére:
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a margarint, a cukrot, a sütőport és a tojásfehérjét a robotgép táljába öntjük, és a dagasztókar segítségével összedolgozzuk a tésztát a kevés tejjel. 3 részre osztjuk a tésztát, és az egyikbe keverjük a kakaóport. A hűtőbe tesszük 1 órára pihenni.

A diót a kristálycukorral összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A tésztákat kinyújtjuk kb. 23x28 cm lapokká, és egy kikent tepsibe helyezzük az egyik fehér lapot, villával megszurkáljuk, megkenjük a lekvárral. Megszórjuk a cukros dióval, és a barna lapot fektetjük rá. Szintén böködjük, majd kenjük lekvárral és szórjuk dióval, majd a harmadik világos lappal befedjük, megszurkáljuk.

180 fokos sütőben 25 percig sütjük, szép aranysárgára. A sütő közepébe helyezzük, és légkeverésesben az alsó sütés is legyen bekapcsolva.

A tésztánk kihűlése után a tojássárgákat gőz felett 15 dkg cukorral habosra felverjük, és a tésztára kenjük. Hagyjuk megszáradni, majd másnap szeleteljük hosszúkás szeletekre.

Megjegyzés

Nagyon régi receptem, most halásztam elő, mert szoktam másoknak süteményeket sütni. Jól sikerült. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss