Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Japán kukoricaleves

MME MME
2 3.8/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat egy fazékban felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a lisztet. Felöntjük vízzel, beletesszük a levétől lecsurgatott kukoricát és a leveskockákat, és időnként megkeverve felforraljuk. Ha felforrt, beleöntjük a tejet, ízlés szerint őrölt borsot és cukrot, majd újra felforraljuk. Petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Kicsit más jellegű a leves, ha teszünk bele egy kevés újhagymát. A karikákra vágott újhagymát vajon megpirítjuk, a leves elkészítése a továbiakban változatlan. A forró leves tetejére szórhatunk ízlés szerint reszelt sajtot is.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss