Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Japán felhőpalacsinta (szuflépalacsinta)

MME MME
30 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A japán palacsinta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A tojássárgáját a tejjel és az olajjal alaposan kikeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a cukorral elkevert vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad.
  3. A felvert tojásfehérjét óvatosan a tojásos-lisztes-cukros masszába forgatjuk, és egyneművé keverjük.
  4. A tésztát nyomózsákba töltjük. A serpenyőt nagyon vékonyan kikenjük és felmelegítjük. Kis gombócokat nyomunk a serpenyőbe, majd pár csepp vizet adunk a tészatahalmok közé. Lefedjük a serpenyőt, és 4 percig így sütjük. Ekkor levesszük a fedőt, megfordítjuk a palacsintákat, ismét vizet adunk hozzá és ismét lefedjük. További 4 percet sütjük.
  5. Lapát segítségével kiszedjük a palacsintákat a serpenyőből, és melegen, gyümölccsel megpakolva, lekvárral és porcukorral meghintve kínáljuk!

Nézd meg videón, hogyan készül a japán palacsinta

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss