hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Japán felhőpalacsinta (szuflépalacsinta)

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A japán felhőpalacsintához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A tojássárgáját a tejjel és az olajjal alaposan kikeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.
  3. Hozzáadjuk a cukorral elkevert vaníliás cukrot, és addig keverjük, míg a cukor el nem olvad,
  4. A felvert tojásfehérjét óvatosan a tojásos-lisztes-cukros masszába forgatjuk, és egyneművé keverjük.
  5. A tésztát egy nyomózsákba töltjük, majd egy felmelegített, enyhén olajos serpenyőbe kis gombócokat nyomunk belőle, majd pár csepp vizet rakunk a tészatahalmok közé, lefedjük, és 4 percet sütjük. Ekkor levesszük a fedőt, megfordítjuk a palacsintákat, ismét vizet ismét lefedjük, és további 4 percet sütjük.
  6. Egy lapát segítségével kiszedjük a szuflé palacsintákat a serpenyőből, és frissen, gyümölccsel megpakolva, lekvárral és porcukorral meghintve kínáljuk!

Ezek is érdekelhetnek

Friss