Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Japán cseresznyevirág torta

73 szavazat
bonyolult
költséges
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A japán cseresznyevirág torta alapjához a kekszet egy jól zárható tasakba tesszük, és összetörjük egy klopfolóval.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük, majd egy 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
  3. A habtejszínt keményre verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromlevet és a krémsajtot. Alaposan elkeverjük.
  4. A zselatint feloldjuk egy kevés vízben, majd lassan felmelegítjük és ezt is a krémbe keverjük.
  5. A krémet a formába kanalazzuk és 6-8 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A zseléhez felmelegítjük a vizet a cukorral, ételszínezékkel és a rózsavízzel. Belekeverjük a zselatint, majd kissé kihűtjük és a megszilárdult krémre öntjük.
  7. A cseresznyevirágokat vízbe helyezzük, hogy eltávolítsuk róla a sót, majd a zselébe helyezzük őket. Néhány óra hűtés után fogyasztható. 

Megjegyzés

A cseresznyevirágokat házilag is megszáríthatjuk hozzá. - Napsütötte Vidékünkön

Ezek is érdekelhetnek

Friss