A japán cseresznyevirág torta alapjához a kekszet egy jól zárható tasakba tesszük, és összetörjük egy klopfolóval.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük, majd egy 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
A habtejszínt keményre verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromlevet és a krémsajtot. Alaposan elkeverjük.
A zselatint feloldjuk egy kevés vízben, majd lassan felmelegítjük és ezt is a krémbe keverjük.
A krémet a formába kanalazzuk és 6-8 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A zseléhez felmelegítjük a vizet a cukorral, ételszínezékkel és a rózsavízzel. Belekeverjük a zselatint, majd kissé kihűtjük és a megszilárdult krémre öntjük.
A cseresznyevirágokat vízbe helyezzük, hogy eltávolítsuk róla a sót, majd a zselébe helyezzük őket. Néhány óra hűtés után fogyasztható.