A bejegyzésben Jamie egy szemet gyönyörködtető sütés nélküli sajttortát készít, ami mindössze öt összetevőt tartalmaz és elkészítése valóban nagyon egyszerű. A sztárséf sajttortája ugyanazokat az összetevőket és ízprofilt használja, mint a britek kedvenc desszertje, a banoffee cheesecake, ami egy nagyon ízletes banános-karamellás sajttorta. Míg ennek elkészítése azért igényel némi jártasságot a sütés világában, addig Jamie Oliver sütije kiváló választás azok számára is, akik nem annyira profik sütésben.
Míg a legtöbb kommentelő dicséri a sütit egyszerűségéért, néhányan azért megkérdőjelezik Oliver receptjét az olívaolaj miatt. „Igen, kérem, de ne olívaolajjal!” – írja egyikük, míg egy másik hozzászóló szerint Jamie-t át kellene nevezni Jamie Olive-Oilernek. Többen úgy gondolják, hogy a séf már betegesen ragaszkodik az olívaolajhoz, pedig ezt semmi sem indokolja.
Hogy eldöntsd, kinek van igaza, a legjobb, ha te is elkészíted a tortát és megkóstolod!
Hozzávalók a fagyasztott banános-karamellás sajttortához:
- 30 dkg keksz
- 2+1 ek. olívaolaj
- 15 dkg étcsokoládé (70%)
- 8 db túlérett banán
- 50 dkg könnyű krémsajt
- kb. 20 dkg karamellkrém
Elkészítése:
- Egy 20 centi átmérőjű tortaforma alját kikenjük olívaolajjal és sütőpapírral kibéleljük.
- A kekszet késes aprítóval morzsásítjuk, hozzáadunk 2 evőkanál olívaolajat, majd belekeverjük a felolvasztott csokoládét. A masszát a tortaformába simítjuk.
- A banánt meghámozzuk és az aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a krémsajtot és a karamellkrémet, és simára keverjük. Ráöntjük a kekszes alapra.
- Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük, majd tálalás előtt 2 órával a hűtőszekrénybe. Ízlés szerint díszítjük.
(Borítókép: Northfoto)
Ajánljuk még:
- Megható ajándékot kapott Budapestről Jamie Oliver: 49. születésnapján köszöntötték a séfet>>>
- Nem is gondolnád, mit tesz Jamie Oliver a pizzára – meglepő, de a végeredmény isteni!>>>
- Nem fogod kitalálni: ez Jamie Oliver kedvenc húsétele - recept>>>