Jamie Oliver sütés nélküli sajttortájáért megőrülnek az édességimádók

default user icon
MME
Jamie Oliver híres laza stílusáról, ami sokaknak segít a stresszmentes főzésben. Ugyan szókimondása néha kiveri a biztosítékot még a rajongóinál is, és természetesen ő is készít bonyolult és kevésbé népszerű ételeket, gyakran megörvendezteti követőit egyszerű receptekkel is – mint ahogy egy nemrégiben megosztott TikTok-videóban is tette.

A bejegyzésben Jamie egy szemet gyönyörködtető sütés nélküli sajttortát készít, ami mindössze öt összetevőt tartalmaz és elkészítése valóban nagyon egyszerű. A sztárséf sajttortája ugyanazokat az összetevőket és ízprofilt használja, mint a britek kedvenc desszertje, a banoffee cheesecake, ami egy nagyon ízletes banános-karamellás sajttorta. Míg ennek elkészítése azért igényel némi jártasságot a sütés világában, addig Jamie Oliver sütije kiváló választás azok számára is, akik nem annyira profik sütésben.

Míg a legtöbb kommentelő dicséri a sütit egyszerűségéért, néhányan azért megkérdőjelezik Oliver receptjét az olívaolaj miatt. „Igen, kérem, de ne olívaolajjal!” – írja egyikük, míg egy másik hozzászóló szerint Jamie-t át kellene nevezni Jamie Olive-Oilernek. Többen úgy gondolják, hogy a séf már betegesen ragaszkodik az olívaolajhoz, pedig ezt semmi sem indokolja.

Hogy eldöntsd, kinek van igaza, a legjobb, ha te is elkészíted a tortát és megkóstolod!

Hozzávalók a fagyasztott banános-karamellás sajttortához:

  • 30 dkg keksz
  • 2+1 ek. olívaolaj
  • 15 dkg étcsokoládé (70%)
  • 8 db túlérett banán
  • 50 dkg könnyű krémsajt
  • kb. 20 dkg karamellkrém

Elkészítése:

  1. Egy 20 centi átmérőjű tortaforma alját kikenjük olívaolajjal és sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet késes aprítóval morzsásítjuk, hozzáadunk 2 evőkanál olívaolajat, majd belekeverjük a felolvasztott csokoládét. A masszát a tortaformába simítjuk.
  3. A banánt meghámozzuk és az aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a krémsajtot és a karamellkrémet, és simára keverjük. Ráöntjük a kekszes alapra.
  4. Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük, majd tálalás előtt 2 órával a hűtőszekrénybe. Ízlés szerint díszítjük.

(Borítókép: Northfoto)

Ajánljuk még:


 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss