Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jamie Oliver milliárdokkal tartozik

default user icon
MME
A Sun számolt be arról, miszerint Jamie Oliver még korábban becsődölt étteremlánca a mai napig milliárdokkal tartozik különféle szolgáltatóknak. A pontos lebontásból néhány konkrétumot is közölt a lap, így nem csoda, hogy többen is felháborodtak új étteremláncának megnyitása hallatán.

A neves brit napilap arról ír, hogy Jamie Oliver becsődölt étteremlánca összesen 83 millió fontot (32 milliárd forint) nem tudott kifizetni annak a 288 cégnek, melyek különféle szolgáltatásokat nyújtottak a vendéglőjének zökkenőmentes működéséhez.

A számvetésből kiderül, hogy nem kevesebb, mint 1,7 millió forinttal lóg egy takarítást végző vállalkozás felé, 950 ezer forintnyi tartozása van egy villanykörtéket forgalmazó cégnek is, de olyan banális tételek is nyilvánosságra kerültek, mint a papírzacskók, melyeknek összege 26 fontra, azaz nagyjából 10 ezer forintra rúg.

Az ismert szakács manchesteri éttermét egyébként pont a bezárás napját megelőző napokban takarította ki egy ablakpucoló vállalat, akinek a menedzsere most a következőket mondta:

- Amikor megérkeztünk, már világos volt számunkra, hogy valami nagyon nincs rendben. Annak ellenére, hogy már tisztában voltak a zárás tényével, hagyták, hogy lepucoljuk az összes ablakokat.

A károsultak egy része azt mondja, hogy sokkal türelmesebbek és megértőbbek lettek volna, ha a tévés szakács nyilvánosan elnézést kért volna üzleti kudarca miatt  főleg úgy, hogy nem sokkal később már egy új étteremláncot alapított.

A Barden Facilities Management vezetője, Stuart Barden is megszólalt a lapnak, akinek egyébként 15 millió forinttal tartozik Jamie Oliver bedőlt vállalkozása:

- Fel tudnék robbanni az dühtől, amikor azt látom, hogy Jamie a tévében arról siránkozik, hogy mennyire nehéz helyzetbe került. Mindezt teszi úgy, hogy tisztában volt anyagi helyzetével, tartozásaival, a csőd után pedig már egy újabb láncot is beindított.

Egy pincéreket közvetítő cég is nagyjából ennyi pénzt bukott, akinek a vezetője arról beszélt, hogy szerinte a Jamie's Italian már a kezdetektől fogva halálra volt ítélve.

- Vérlázító, hogy Oliver úgy képes új éttermeket nyitni, hogy közben előző kudarcának levét most más issza meg. A rengeteg pénzt, amit elveszítettük, soha többé nem látjuk viszont – mondta Keith Holmes.

ÍGY BÚCSÚZOTT EL KIRÚGOTT KOLLÉGÁITÓL JAMIE OLIVER >>> 

"RETTENETESEN SAJNÁLOM" - JAMIE OLIVER HIVATALOSAN CSŐDÖT JELENTETT >>> 

NEM KELLETT JAMIE OLIVER FŐZTJE A KIRÁLYI CSALÁDNAK >>> 

Ezek is érdekelhetnek