Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Semmi igazi meggyre hasonlító íz nincsen benne" - Ízesített kólákat teszteltünk

Közeledik a nyár, ami a kiülős-teraszos-koktélos események csúcsszezonja. Ilyenkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen alapanyagokból kapjuk a nedűt, így fogtuk magunkat és a legősibb elemeket vizsgáltuk ezek esetében a héten. 6 különböző ízesített kólát ugrasztottunk egymásnak.

Ezek többnyire új vagy visszatérő ízek. Meggy, vanília, de a lime sem maradhatott ki. Tisztán, mindenfajta kiegészítő nélkül teszteltük csak őket, azt inkább nem vizsgáltuk, hogy melyik, milyen töménnyel lenne az igazi. Igazi 3vs3 harcot hoztunk össze, a két nagy márka 3-3 különböző ízű kóláját ugrasztottuk egymásnak.

Coca-Cola – Cherry

Kupak szisszen, kanalasgyógyszer régmúlt időkből azonnal megelevenedik a fejünkben. Rettenetes kamu meggy aroma árad belőle. Egyik tesztalanyunk egy meggyes whiskey ízére asszociált azonnal. Ízre marad a kamu megy ízvilág, ami mellé bejön egy fura édesítőszeres huzat is. Legjobb pontja, hogy magát a kólát ízre nem is érezni benne.

Coca-Cola – Vanília

Talán nem is akkora tragédia, hogy nem érezni szinte semmit az illatában. Kóstolva erősen változik a helyzet, a veszettül hamis gejl vanília íz tarol mindent. Természetellenes az összhatás, nem igazán lehet pozitív erényeket sorolni hozzá. Kólát ízre itt éppen kapunk két cseppel.

Coca-Cola – Lime

Szuku! Így hangzott az első vélemény, amikor megillatoztuk a lime-os kólát, amit a Coca-Cola gyárt. Amúgy valóban érezni egy kis gyümölcsöt benne, ami nem is tűnik nagyon kamunak. Kóstolva is marad ez a jelenség, de még a kólát is érezzünk. Nem rossz, elfogadható az eddigiekhez mérten.

Pepsi – Lime

Szolid lime és kóla illat keveredik a levegőben miután kinyitjuk. Kóstolás után is marad ez a vonal, mondhatni már kellemes harmóniát találunk a két íz között, egyik sem tervezi elnyomni a másikat. Az édesítőszer féle ízhuzat ebben is megjelenik picit, de nem elemi erővel pusztítja a jó ízeket.

Pepsi – Cherry

Az előző meggyes kaland után rendesen félve nyitottuk ki. Be is igazolódott rettegésünk, mert ennek is valami rettenet illata van. Semmi igazi meggyre hasonlító íz nincsen benne viszont, ereje brutális, így ebben sem érezni az alapot, azaz a kólát.

Pepsi – Ginger

Elsőre nagy kerek szemekkel illatoztuk, mert bizony egészen hiteles gyömbéres illata van ennek a kólának. Kóstolva azonnal visszatér az univerzumba az igazság, mert bizony ízre ez is egészen rettenetes. Olyan, mint egy poros-brutálsédes-gyömbéres lötty, ami kapott pár cseppet egy kólától szánalom gyanánt.

Ítélet

Nos, szívünk szerint egyiket sem fogyasztanánk. Egyikre sem mernénk azt ráfogni, hogy „na, ez király, ezt sokszor innám magában is!”. A Pepsi Lime az egyetlen, ami nem akarja megnyomorítani gazdája életét, annak íze egészen emészthető. A második helyen a Coca-Cola hasonló elgondolása található, de ott már zavarosabb a dolog.

Innentől aztán meredek szakadék és rés, mert a maradék 4 versenyző egészen förtelmes. A meggyesek egységesen rémálomszerűek, a gyömbéres vicces, mert illatával elhiteti, hogy akár finom is lehet, aztán ad egy jókora pofont ízével, mert az már kegyetlen rossz. Ha azért vennénk ezeket, mert a legtöbbjük cukormentes, akkor inkább igyunk vizet.

  1. Pepsi - Lime
  2. Coca-Cola - Lime
  3. Coca-Cola - Cherry
  4. Coca-Cola - Vanilia
  5. Pepsi - Ginger
  6. Pepsi - Cherry

"AZ UBORKÁK VESZETTÜL PUHÁK ÉS FURA ÍZŰEK" - TESZTELTÜK, HOGY MELYIK A LEGJOBB CSEMEGEUBORKA>>> 

"EZT A HALAT, MINTHA ÁTNYOMTÁK VOLNA EGY TURMIXON" - TONHAL KONZERVEKET TESZTELTÜNK>>> 

"EZT SEM IGAZÁN TUDJUK EMBERI FOGYASZTÁSRA NYUGODT SZÍVVEL AJÁNLANI" - CSÍPŐS KOLBÁSZOKAT TESZTELTÜNK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss