Konyhasó a mindennapokra
Az igen finom őrlésű asztali vagy étkezési só rendkívül könnyen feloldódik, így szinte bármely fogáshoz használható. Mindig száraz helyen tárold, mert gyorsan magába szívja a nedvességet és összecsomósodik.
Tengeri só sütéshez
A durva szemű tengeri só kitűnő például a tepsiben sült burgonyához. A nagy szemcsék nem olvadnak el teljesen, hanem enyhén ropogós kéreggé állnak össze. Húsokhoz és halakhoz szintén kiváló.
Fokhagymás fűszersó húsokhoz
E keverékben a só és a fokhagyma mellett még zeller, vöröshagyma és zöld fűszerek is találhatók. Húshoz, halhoz, párolt zöldséghez és salátához illik. Fokhagymás vajkrém készítésére is tökéletes.
Tippek, trükkök, praktikák >>>
Magyaros fűszerkeverék házias ételekhez
Legyen akár (szalonnás) sült burgonya, pecsenyehús vagy gulyásleves, a magyaros fűszerkeverék mindegyikhez jó választás. A só mellett fő összetevői a paprika, a bors, a vörös- és fokhagyma. Csípős változatban is kapható.
Fűszerkeverék salátához
A finom tengeri sóból és zöld fűszerekből – pl. petrezselyemzöldből, kaporból, kakukkfűből, rozmaringból, majoránnából és bazsalikomból, valamint vöröshagymából – álló keverék leves, saláta, főzelék, tojás vagy szendvicskrém fűszerezésére alkalmas.