Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ízesítési trükkök: melyik fajta sót mire használjuk?

Manapság annyiféle sót, ételízesítőt és fűszerkeveréket lehet kapni, hogy nem csoda, ha az ember tanácstalanul álldogál a boltban. Mit érdemes venni, és melyik fajtát mire használjunk? Ebben segítünk.
Konyhasó a mindennapokra

Az igen finom őrlésű asztali vagy étkezési só rendkívül könnyen feloldódik, így szinte bármely fogáshoz használható. Mindig száraz helyen tárold, mert gyorsan magába szívja a nedvességet és összecsomósodik.

Tengeri só sütéshez

A durva szemű tengeri só kitűnő például a tepsiben sült burgonyához. A nagy szemcsék nem olvadnak el teljesen, hanem enyhén ropogós kéreggé állnak össze. Húsokhoz és halakhoz szintén kiváló.

Fokhagymás fűszersó húsokhoz

E keverékben a só és a fokhagyma mellett még zeller, vöröshagyma és zöld fűszerek is találhatók. Húshoz, halhoz, párolt zöldséghez és salátához illik. Fokhagymás vajkrém készítésére is tökéletes.

Tippek, trükkök, praktikák >>>

Magyaros fűszerkeverék házias ételekhez

Legyen akár (szalonnás) sült burgonya, pecsenyehús vagy gulyásleves, a magyaros fűszerkeverék mindegyikhez jó választás. A só mellett fő összetevői a paprika, a bors, a vörös- és fokhagyma. Csípős változatban is kapható.

Receptek >>>

Fűszerkeverék salátához

A finom tengeri sóból és zöld fűszerekből – pl. petrezselyemzöldből, kaporból, kakukkfűből, rozmaringból, majoránnából és bazsalikomból, valamint vöröshagymából – álló keverék leves, saláta, főzelék, tojás vagy szendvicskrém fűszerezésére alkalmas.

Ezek is érdekelhetnek

Friss