Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt vannak 2022 legjobb kajafotói: ezekbe a képekbe a gyomrod is belekordul

default user icon
MME
Idén is nagyot mentek a jobbnál jobb főzős és kajafotók a Pink Lady Food Photographer of the Year Awardson. A zsűrinek most sem volt könnyű dolga, hiszen szép számmal neveztek olyan mesterművek, melyek láttán még a nyál is Niagaraként fut össze a szánkban. Kevesen tudják, de mozgóképes kategóriában egyébként egy magyar sikernek is örülhetünk.

A foodporn kifejezés idén újabb értelmet nyert számunkra a következő ínycsiklandozó pályamunkákból készült válogatásunk láttán. A nevezőknek olyan szuper fotókkal sikerült indulniuk gasztro kategóriában, hogy a konyhai hangulat, na és persze a megörökített ételek is szó szerint leugranak a képernyőről. A nívós műsorral egybekötött Pink Lady Food Photographer of the Year Awardson Monica Galetti, mesterszakács jelentette be a győzteseket, amit egyébként bárki visszanézhet a a brit Masterchef: The Professionals hivatalos YouTube-csatornáján.

Magyar siker a mozgóképes kategóriában
Kevesen tudják, de egy magyar filmes, Terei Miklós fagylaltvideója nyerte a nemzetközi Food Photographer verseny mozgóképes szekcióját. A fiatal művész neve egyáltalán nem ismeretlen gasztronómiai körökben, hiszen 2018-ban például a STAND-nak forgatott imázsfilmet operatőrként, rendezőként és vágóként egy személyben, de "kortárs szimfóniát" is írt a konyhai zajokból.

A show egyébként nagyjából olyan, mint az itthon is ismert és nagy sikernek örvendő Konyhafőnök, vagy a hozzá hasonló főzős műsorok. A különbség csupán csak annyi, hogy ezen a versenyen inkább a fotó minősége, hangulata élvez prioritást a kajákkal szemben. Ha lehet egy jó tanácsunk, akkor éhesen ne kezdj neki a képek nézegetéséhez, ugyanis könnyen az éhhalál áldozata lehetsz.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A teljes válogatást a Pink Lady Food Photographer of the Year Awards hovatalos oldalán találod. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss