Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt sütizz, ha igazán finomat szeretnél!

A ködös, hűvös őszi idő ellen az egyik legjobb védekezés, ha keresünk egy jó kis cukrászdát és rendelünk magunknak valami igazán finom desszertet. Hogy hol tehetünk szert ilyen finomságunkra, országjáró körképünk megmutatja.
Debrecen – Mignon cukrászda

A Mignon név mindenkinek ismerősen cseng Debrecenben, hiszen Balogh István cukrászdája már több, mint 20 éve kínálja finomabbnál finomabb süteményeit a vendégeinek. Idén azonban új egységet nyitott, a belváros szívében, a Csokonai Színháztól néhány lépésre. Az új üzletben újféle választékkal is találkozni, a francia desszertek világa elevenedik meg a fiatalos, izgalmas kialakítású üzletben. A megunhatatlan macaron mellett számos más, klasszikus francia desszertet is megkóstolhatnak az ide betérő vendégek, többek között a híres Opera szeletet, amely magától érthetődően az eredeti recept alapján készül. Természetesen a klasszikus hazai sütemények sem kopnak ki a pultból, csak helyet csinálnak a felfedezésre váró monodesszerteknek, amelyeket valóban érdemes kipróbálni.
Itt találod: 4024 Debrecen, Kossuth u. 9.


 Pannonhalma – Pausa Apátsági Kávéház

 Pannonhalma gasztronómiai kézjegye már eddig is ott virított a magyar gasztrotérképen, de a Viator mellett egy új egység is törekszik a legjobbak közé kerülni, s erre minden esélye meg is van. A Barabás Kata által vezetett cukrászatban igazi műhelymunka folyik, izgalmas, az apátság területén megtermő, az apátságra oly jellemző termékpaletta elemeinek felhasználásával alakítják a desszertkínálatukat. A francia vonal mellett jellemzően ott a magyar is, sőt olyan szép ötvözetekkel találkozni, mint a kakukkfüves Rákóczi túrós macaron, amelyben minden pihen: az apátság gyógynövénykertjéből származó kakukkfű, az ikonikus magyar sütemény, s az ellenállhatatlan francia forma. A Pausa saját kreációi közül ki kell még emelni a Pausa szeletet, amely egy kávés krémben gazdag, grillázsréteggel turbózott csokoládétorta.
Itt találod: 9090 Pannonhalma, Mátyás király u. 1.


La Panna Sütemény – Budapest

Szerencsére nem csak Budapest belvárosában találni igényes, modern és minőségi süteményeket, desszerteket kínáló cukrászdát, hanem a város egyre több pontján akad olyan hely, ahol lehetőségünk nyílik valóban finomat süteményeket enni. Ilyen például a - Dulcz Gábor nevével fémjelzett - csepeli La Panna is, amelynek egyik jellegzetessége, hogy a vendégek által megszokott kínálat mellett amerikai süteményeket is készít. A színes cukrokkal megszórt cookie-kat nem csak a helyben kért kávé vagy tejszínhab bóbitás forró csokoládé mellé majszolhatjuk, hanem akár haza is vihetjük magunkkal, s az őszi szezonban megkóstolhatjuk a sütőtökös cheese caket vagy épp a karamellás sütőtökös pitét is. A Királyerdő szívében található cukrászda kínálata a szezonnak megfelelően folyamatosan változik, javasolt többször visszatérni egy-egy süteményre.
Itt találod: 1213 Budapest, Szent István út 136.

Süti receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss