Debrecen – Mignon cukrászda
A Mignon név mindenkinek ismerősen cseng Debrecenben, hiszen Balogh István cukrászdája már több, mint 20 éve kínálja finomabbnál finomabb süteményeit a vendégeinek. Idén azonban új egységet nyitott, a belváros szívében, a Csokonai Színháztól néhány lépésre. Az új üzletben újféle választékkal is találkozni, a francia desszertek világa elevenedik meg a fiatalos, izgalmas kialakítású üzletben. A megunhatatlan macaron mellett számos más, klasszikus francia desszertet is megkóstolhatnak az ide betérő vendégek, többek között a híres Opera szeletet, amely magától érthetődően az eredeti recept alapján készül. Természetesen a klasszikus hazai sütemények sem kopnak ki a pultból, csak helyet csinálnak a felfedezésre váró monodesszerteknek, amelyeket valóban érdemes kipróbálni.
Itt találod: 4024 Debrecen, Kossuth u. 9.
Pannonhalma – Pausa Apátsági Kávéház
Pannonhalma gasztronómiai kézjegye már eddig is ott virított a magyar gasztrotérképen, de a Viator mellett egy új egység is törekszik a legjobbak közé kerülni, s erre minden esélye meg is van. A Barabás Kata által vezetett cukrászatban igazi műhelymunka folyik, izgalmas, az apátság területén megtermő, az apátságra oly jellemző termékpaletta elemeinek felhasználásával alakítják a desszertkínálatukat. A francia vonal mellett jellemzően ott a magyar is, sőt olyan szép ötvözetekkel találkozni, mint a kakukkfüves Rákóczi túrós macaron, amelyben minden pihen: az apátság gyógynövénykertjéből származó kakukkfű, az ikonikus magyar sütemény, s az ellenállhatatlan francia forma. A Pausa saját kreációi közül ki kell még emelni a Pausa szeletet, amely egy kávés krémben gazdag, grillázsréteggel turbózott csokoládétorta.
Itt találod: 9090 Pannonhalma, Mátyás király u. 1.
La Panna Sütemény – Budapest
Szerencsére nem csak Budapest belvárosában találni igényes, modern és minőségi süteményeket, desszerteket kínáló cukrászdát, hanem a város egyre több pontján akad olyan hely, ahol lehetőségünk nyílik valóban finomat süteményeket enni. Ilyen például a - Dulcz Gábor nevével fémjelzett - csepeli La Panna is, amelynek egyik jellegzetessége, hogy a vendégek által megszokott kínálat mellett amerikai süteményeket is készít. A színes cukrokkal megszórt cookie-kat nem csak a helyben kért kávé vagy tejszínhab bóbitás forró csokoládé mellé majszolhatjuk, hanem akár haza is vihetjük magunkkal, s az őszi szezonban megkóstolhatjuk a sütőtökös cheese caket vagy épp a karamellás sütőtökös pitét is. A Királyerdő szívében található cukrászda kínálata a szezonnak megfelelően folyamatosan változik, javasolt többször visszatérni egy-egy süteményre.
Itt találod: 1213 Budapest, Szent István út 136.