Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt egy jó egytálétel, ha farkas éhes vagy: Szalámis-parmezános rizs pofonegyszerűen

default user icon
MME
Szinte biztos, hogy legalább egyszer már mindenki kóstolta a ropogósra sült szalonnával megbolondított carbonara spagettit. Most tettünk az egészbe egy csavart, a spagettit kicseréltük rizsre, megkínáltuk egy kevés sült baconnel, szalámidarabkákkal, és természetesen jó sok parmezánnal. Íme, a végeredmény:

Hívhatjuk carbonara rizsnek, szalámis-parmezános rizsnek, de senki nem fog megsértődni, ha baconös-szalámis rizsként emlegeted majd a következő fogást. Első blikkre talán furcsa lehet ez az étel a neve alapján, ám hidd el, isteni finom. Ha szeretsz kísérletezni (mi szeretünk), akkor mindenképpen próbáld ki ezt a receptet. Kövesd a videóban látott instrukciókat, úgy biztosan olyan szuper lesz, mint amilyen a miénk is lett.  

Hozzávalók:

  • 1 tk olívaolaj
  • 15 dkg aprított bacon
  • 15 dkg apróra vágott szalámi
  • 750 ml csirkeleves alaplé
  • 2 tk vaj
  • 1 csésze apróra vágott hagyma
  • 1 tk apróra vágott fokhagyma
  • 1 csésze Arborio rizs
  • 1 dl fehérbor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 tk tejszín
  • 20 dkg reszelt parmezán
  • 2 tk apróra vágott petrezselyem
  • 1/2 tk fehérbors
  • só szükség esetén

A szalámis-parmezános rizs pontos receptjét itt találod >>>

 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss