Hívhatjuk carbonara rizsnek, szalámis-parmezános rizsnek, de senki nem fog megsértődni, ha baconös-szalámis rizsként emlegeted majd a következő fogást. Első blikkre talán furcsa lehet ez az étel a neve alapján, ám hidd el, isteni finom. Ha szeretsz kísérletezni (mi szeretünk), akkor mindenképpen próbáld ki ezt a receptet. Kövesd a videóban látott instrukciókat, úgy biztosan olyan szuper lesz, mint amilyen a miénk is lett.
Hozzávalók:
- 1 tk olívaolaj
- 15 dkg aprított bacon
- 15 dkg apróra vágott szalámi
- 750 ml csirkeleves alaplé
- 2 tk vaj
- 1 csésze apróra vágott hagyma
- 1 tk apróra vágott fokhagyma
- 1 csésze Arborio rizs
- 1 dl fehérbor
- 2 db tojássárgája
- 2 tk tejszín
- 20 dkg reszelt parmezán
- 2 tk apróra vágott petrezselyem
- 1/2 tk fehérbors
- só szükség esetén
A szalámis-parmezános rizs pontos receptjét itt találod >>>
Ajánljuk még: