A gyorséttermek hazai térhódítása idején robbant be a köztudatba coleslaw, vagyis az amerikai káposztasaláta. Csak néhány összetevőből áll, az elkészítése pofonegyszerű, ráadásul azok is imádni fogják, akik alapjáraton nem rajonganak a káposztáért. Így hát nem is csoda, hogy lassan az egész világot bekebelezi. Kiváló kísérője minden grillezett és roston sült húsnak vagy halnak, illetve sajtnak, szóval egy esti vacsorához már akár délelőtt is előkészítheted.
Hozzávalók:
- 1 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 fej lila káposzta
- 1 fej zöld káposzta
- só
- bors
A szószhoz:
- 4 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 2 tk mustár
- 1 tk citromlé
- 2 kávéskanál cukor
- só
- bors