Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a tíz döntős az Electrolux Ideas Lab versenyen

default user icon
MME
A közönség szavazatai alapján 10 pályázó jutott tovább a döntőbe az Electrolux Ideas Lab nemzetközi gasztronómiai ötletversenyen. A pályázatokat most az Electrolux zsűrije értékeli, és választja ki a nyertest, aki a 10 000 euró összegű fődíj mellett egy stockholmi utazást is nyer, valamint esélyt kap arra, hogy ötletét megvalósítsa.

Az Electrolux Ideas Lab célja, hogy olyan globális élelmezési problémákra hívja fel a figyelmet, mint az elhízás, az alultápláltság vagy az élelmiszerpazarlás. Olyan kreatív ötleteket keres, amikkel a főzés fenntarthatóbb, az ételek finomabbak és egészségesebbek lesznek.

A legjobb 10 ötlet között például található okosóra, amely a személyre szabott egészséges étrend kialakításában segítene; mobilapplikáció, amely recepteket ajánl az otthon épp megtalálható alapanyagokhoz; 3D ételnyomtató, ami vegán ételeket nyomtat; és olyan ételmegosztó hálózat is, ami a lelkes séfeket köti össze azokkal, akik szeretnek finomakat enni.

Az augusztusban meghirdetett nemzetközi ötletversenyre összesen 73 országból érkezett nevezés a legkülönfélébb ötletekkel. A nevezők közül már csak tízen vannak versenyben – ők azok, akik a közönség szavazatai alapján bejutottak a döntőbe, és így esélyt kaptak megnyerni a fődíjat.

A 10 döntős pályázó:

1. Edgar Davtyan (Örményország) – YOUCOOK 
2. Hannes Lung (Észtország) – WatchYourself
3 . Sangwon Jung és Michal Pasik (Finnország) – VegiPrinter
4. Midori Sanchez és Marcela Gonzales (Peru) – GALEF
5. Onurhan Demir (Törökország) – KitchenBook
6. Zülal Ateş és Damla Dagistanli (Törökország) – TAZE
7. Ozan Kayikci (Törökország) – Panda
8. Agustín Martínez (Spanyolország) – LunchBox
9. Vicky Hsu és Reckie Yang (Taiwan) – Tick-Tech Clip
10. Valdo Mendola (Brazília) – Cooquit

A döntőbe jutott pályázatokat most az Electrolux zsűrije értékeli. A nyertes pályázót, aki megnyeri a 10 000 euró összegű fődíjat, és a stockholmi utazást, ahol az Electrolux vezetőitől és a legsikeresebb skandináv start-upok megalapítóitól kap segítséget ötlete továbbfejlesztéséhez, november 28-án hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetnek

Friss