Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a tavasz! Pezsgőzz és egyél jókat a teraszon!

default user icon
MME
Budapest legkomolyabb tetőterasza, a St. Andrea Wine & Skybar április 11-e és 13-a között köszönti a tavaszt egy terasznyitó pezsgős hétvégével. A világ legjobb pezsgői és Barna Ádám séf dedikált ételpárosításai a hétvége legjobb fogásának ígérkeznek.

Végre megérkezett a leggyönyörűbb évszak, a főváros egyik legjobb kilátással bíró helye pedig terasznyitó pezsgéssel ünnepel. Ha szerelmes vagy a tavaszba, akkor április 11-12-13-án, csütörtöktől szombatig, a St. Andrea Wine & Skybar teraszain élvezheted a gyönyörű időt. Délután 2 óra és este 10 óra között 3 napon át pedig különböző francia champagne házak tételei, illetve a St. Andrea Wine & Skybar egyedi italkínálata fogyasztható. Barna Ádám séf a 3 napra 3 tematikus champagne és ételpárosítással is készül.

A champagne és ételpárosítások:

Palmer & Co Extra Reserve & Tojás, Torma, Vízitorma

Taittinger Les Folies de la Marquetterie & Kacsamáj, Sárgacékla, Mangó

Ayala & Co Rosé Majeur & Pavlova, Eper

- Amikor konkrét italkínálathoz kreálunk ételeket, mindenképpen figyelemmel vagyunk az ital karakterére. – avat be az ételpárosítás megalkotásának folyamatába Barna Ádám. - Megkeressük azt a jegyet, amihez a leginkább tudunk kapcsolódni. Az Ayala & Co Rosé Majeur 3 éves palackos érlelés. Elegáns, telt, gyümölcsös. A cuvée túlnyomó részét chardonnay alkotja, valamint 6% vörösbort, pinot noir-t adtak hozzá a Montagne de Reims legjobb termőterületeiről. Illatban piros bogyós gyümölcsök, őszibarack, a korty könnyű, mégis kifejező. A chardonnay frissességet kölcsönöz, a pinot noir, ahogy az illattól is várnánk, málna és eper ízét csempészi a kiváló buborékok mellé. Nem volt kérdés, hogy az egyik ikonikus desszertemet a pavlovát kínáljuk hozzá eperrel.

A séf szerint hasonlóan egyértelmű volt az is, hogy a Taittinger család kastélyáról, a “Chateau de la Marquetterie”-ról elnevezésű italhoz, mely régóta szimbóluma a Taittinger Champagne ház megszületésének is, egzotikus gyümölcsöt, a mangót társítja. Egyetlen dűlő ad otthont a Pinot Noir és a Chardonnay szőlőnek, melyek házasítása 5 év palackos érlelés után, még a kifinomult champagne fogyasztók számára is varázslatos élménnyel tud szolgálni. Az étel másik fő alapanyaga, a kacsamáj, melynek zsírossága jól áll ennek a különleges champagne-nak.

A harmadik champagne, a Palmer & Co Extra Reserve, mely hosszas, 72 hónapos, 6 éven át tartó érlelésének köszönheti hihetetlen komplexitását és krémességét. Illatában narancshéj, citrusok keverednek az érett, krémes, pörkölt ízjegyekkel, halványan akác, méz aromákkal keretezve. Telt és selymes, hosszú, folyamatosan változó, hosszú útóízzel. Barna Ádám séfben ez az ital zöldes képzettársítást indított be. A vegetális jegyekhez jól passzol a vízitorma mártás. A krémességre pedig a joghurt mousse lesz remek válasz.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss