Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a nagy csicseriborsókrém-teszt! Ezt kend a pirítósra!

A csicseriborsó már közel 8000 éve megtalálható biztosan Földünkön, ám az utóbbi években lett hatalmas divatja és nem csak a vegetáriániusok körében. A csicseriborsó a humusz saláták/krémek egyik alapanyaga. B vitaminban és fehérjében viszonylag gazdag, de a héten pont nem ezen tulajdonságokra kerestünk tesztet.

Humuszból sokfajta típus található a boltok polcain a teljesen natúr példányoktól egészen a chilis-magos csodaízesítésűekig. Mi az egyszerűség élvén haladva a natúr fajtára mentünk rá, de így is van olyan, ahol megkerülhetetlen például egy kevéske extra tökmag.

Pitenis

Felbontás után olyan látványra, mint egy tonhalkrém, de az illata azonnal visszaránt minket a valóságba, mert tisztán jön belőle a csicseriborsó aroma. Állagra kellően sűrű olyan, mint egy rendes krém. Ízre is tisztán csicseriborsó, ami mellett semmi egyéb nem érezhető.

Adatok: 200 gramm, 549 FT

MELEGSZENDVICSKRÉM-TESZT: SOSEM TALÁLNÁD KI, MELYIK A LEGFINOMABB! >>>

Yummy Dip

Kis pikszisben szervírozzák fel, ami olyan hatást kelt, mintha egy kifőzdéből kérnénk elvitelre bármit. Illata meglepően üres, de kóstolva már jobb a helyzet, mert egy kevéske fokhagymát érzünk a háttérben, ami mögött két sorral még borsot is találni. Állagra nagyon krémes, majdnem folyékony.

Adatok: 200 gramm, 499 Ft

Ribella

Kibontás után ez sem nyűgözi le a körülötte lévőket, ennek sincsen különösebben értékelhető illata. A tökmagból érezni egy keveset, de ennyi az egész. Ránézésre is látszik a krémen, hogy szárazabb, amit állaga is igazol. A kanállal jobban bele kell állni, nem olyan légiesen könnyű. Kóstolás során várjuk a nagy robbanást, ami részben megjön. Ízében végre már a csicseriborsó is megjelenik.

Adatok: 80 gramm, 299 Ft

Fanan

Talán az egyik legnagyobb klasszikus, de ha nem is ezt a márkát szinte minden hummuszt terjesztő boltban megtaláljuk. Számtalan fajtával dolgoznak, de szerencsére van tiszta natúr is. A krém tetején ott figyel egy csík paprika őrlemény, ami a díszítést hivatott betölteni. Illata annyira üres, hogy a műanyagdobozát hamarabb felismerjük, mint magát a növényt. Kóstolva nagyot változik a helyzet, mert megjön a klasszikus csicseriborsó aroma. A paprika csak látványelem ízre szinte észrevehetetlen. Állagra krémes és könnyed, semmi baj vele.

Adatok: 250 gramm, 649 Ft

A NAGY NATÚRVAJKRÉM-TESZT! KIPRÓBÁLTUK, MELYIK A LEGFINOMABB >>>

Hummus

Kis csicsa jutott ennek a tetejére is, ami talán petrezselyem és nyers csicseriborsó. Illatán érezhető a karakteres fűszerezettség, sőt még egy kevéske majonézszerű valamit is érzünk. Kóstolva marad ez az irány, egy kevés extra oregánóval. Állagra tökéletes, mert egyszerre krémes és kicsit lédús is, azaz szaftos. A sok fűszer a végén hatástalanítja a főelem, azaz a csicseriborsó ízét.

Adatok: 200 gramm, 499 Ft

Chef Select

Illata rendkívül jó, mert ennél sem érezni az ég egy adta világon semmit. Miután elkezdünk ásásokat végezni a krémben azért elkezd megelevenedni és megjelenik egy kevéske hagyma. Állagra meglepően sűrű és tömény. Kóstolás során megjön a csicseri jellegzetes íze is, ami mellett egy enyhe borsos fűszerezettség található.

Adatok: 200 gramm, 499 Ft

Ítélet

Érdekes eredmény született a héten, mert a pontszámok alapján majdnem egy döntetlen lett az első helyen, pedig két különböző karakterű natúr hummuszról van szó. Az egyik egy intenzíven fűszerezett, míg a mások sokkal szolidabb. A harmadik helyen a Fanan végzett, ami egy erős közepes eredményt hozott.

Különösebben nagy bukó nem volt a heti versenyzők között, a Pitens kicsit fura állaga miatt került az utolsó helyre, ízében annak is megvan a csicseriborsó, igaz mellette szinte semmi nincsen. Némi hagyma vagy fűszer nem árt, hiába natúr versenyzőket kerestünk.

1.     Hummus
2.     Ribella
3.     Fanan
4.     Chef select
5.     Yummy Dip
6.     Pitenis

15 PERCES KÖRET: KÖNNYŰ NYÁRI CSICSERIBORSÓ-SALÁTA >>> 

HUMUSZ (CSICSERIBORSÓKRÉM) >>>

Ezek is érdekelhetnek