Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Készülj velünk az ünnepre! Kipróbált karácsonyi receptek, menüsorok, ajándékötletek

Rohamléptekkel közelednek az ünnepek, talán még soha ilyen gyorsan nem peregtek a napok. Megpróbálunk segíteni ajándékötletekkel, menükkel, sütireceptekkel, praktikus tanácsokkal, hogy minden flottul menjen!

Az év végi hajtás nem kedvez a karácsonyi készülődésnek. Minden munkahelyen ilyenkor legnagyobb a hajrá, az utcák és boltok megtelnek tömegekkel. Pedig jó lenne egy bögre forralt bort inni valamelyik karácsonyi vásárban, békésen tervezni és válogatni az ajándékokat, átadni magunkat az ünnepi hangulatnak.

Szeretnénk segíteni a tervezésben, szervezésben! Ezért összegyűjtöttük egy helyre az összes karácsonyi receptet, legyen az menü, sütemény, bejgli - de még ajándékötleteket is adunk!

Sütemények

Ami soha nem maradhat el, az a bejgli (vagy nem éppen helyesen beigli), a mézeskalács és az adventi aprósütemények. De jól jön ilyenkor egy finom kuglóf, gyümölcskenyér és mindenféle mézes sütemény.  


A kézzel készített ajándéknál semmi sem lehet személyesebb. Ráadásul gazdaságos is. Arról nem is beszélve, hogy amíg készítjük, ráhangolódunk az ünnepre, gondolunk a szeretteinkre... és amíg fogyasztják, ők is ránk. Lehet ez az ajándék gyümölcslekvár, szaloncukor, chutney, saját készítésű bonbon, praliné vagy trüffel, kandírozott gyümölcs, ehető karácsonyfadísz, vagy akár finom likőr, fűszeres olaj és bor, a tálalás - vagyis a csomagolás - rengeteget számít.

Menük, ételek, receptek

Mindenkinek megvan a maga klasszikusa. Halászlé, rántott hal, krumplisaláta, töltött káposzta... Persze vannak, akik szeretnek újítani, és kicsit más finomsággal lepni meg szeretteiket, mint az előző évben. Nekik jó hírünk van.Összeszedtük a legjobb karácsonyi menüket, mégpedig mindenféle szempontokat szem előtt tartva: sikkes és modern, egzotikus, villámgyors vagy hagyományos? Vegetáriánus vagy lazacos? Narancsos vagy diós?

Praktika...

Próbáljuk meg lazán venni a karácsonyi rohamot: ne görcsöljünk, nem kell mindennek tökéletesnek lennie. A kevesebb több. Azért adunk néhány tippet a karácsonyi ideggörcs ellen, és van S.O.S. megoldás ha bedőlne a to-do listánk...

Még több karácsonyi recept >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss