KOKTÉL-KISOKOS: ÍGY KÉSZÍTHETED EL OTTHON A KEDVENC ITALAIDAT - 1. RÉSZ >>>
Bloody Mary
Hozzávalók:
9 cl vodka, egy friss lime negyede kifacsarva, egy friss citrom negyede kifacsarva, egy öntet
Tabasco- és Worcestershire-szósz, paradicsomlé, jég, őrölt bors és zelleres só ízlés szerint
Elkészítése:
A vodkát, a citromlét, a lime-lét és szószokat összekeverjük a pohárban. Beletesszük a
jégkockákat, kiegészítjük a paradicsomlével, jól megkeverjük és ízlés szerint sózzuk,
borsozzuk. Zellerszárral díszítve kínáljuk. Az alkoholmentes változathoz hagyjuk ki a receptből a vodkát. Díszítés: a pohár peremét vonjuk be zelleres sóval és kínáljunk mellé egy szál zellert.
A FORRALT BORON TÚL - 5 ELLENÁLLHATATLAN TÉLI ITAL >>>
Tüzes whisky
Hozzávalók:
1 vastag citromszelet, 6-8 szegfűszeg, 3-4 kávéskanál barna cukor, 1 késhegynyi őrölt fahéj,
1,5 dl whisky
Elkészítése:
A citromszeletet megtűzdeljük a szegfűszeggel, félbevágjuk. Felforrósítunk 1,5 dl vizet a
cukorral és a fahéjjal, belekeverjük a whiskyt. 2 grogos pohárba öntjük, és fél citromkarikával
díszítjük.
TOJÁS, CSOKI, KÓKUSZ, MEGGY - ÍGY KÉSZÍTS LIKŐRT HÁZILAG! >>>
Pina Colada
Hozzávalók:
9 cl fehér rum, 12 cl ananászlé, 6 cl sűrű kókusztej, kb. negyed csésze jégkása
Elkészítése:
Az alapanyagokat turmixgépbe öntjük, és erős fokozaton jól összekeverjük őket. Kitöltjük az előkészített kókuszdióba vagy pohárba. Ananászdarabokkal, cseresznyével, kókuszreszelékkel díszítjük.