A vöröshagymát megpucoljuk, felvágjuk apróra, a fokhagymát belereszeljük a darált húsba és hozzáadjuk a vöröshagymát is, hozzá ütjük a tojásokat és jól át keverjük.
A zsemléket vízbe beáztatjuk és egyenként két kézzel óvatosan kinyomjuk belőlük a felesleges vizet, majd a masszába aprítjuk őket.
A pörköltkockákat belerakjuk egy kávéspohárbam és pici vízzel felengedjük, majd kiskanállal addig keverjük, míg feloldódik teljesen, és ezt is hozzárakjuk a masszához, majd megint átgyúrjuk.
A velőt tesszük hozzá utoljára, amit megmosunk és feldarabolunk. Majd belerakjuk a sót és a fekete borsot, majd újra átkeverjük a masszát. A zsemlemorzsából annyit rakjunk hozzá, hogy a massza állaga megfelelő legyen.
Ezután hagyjuk állni a hűtőben nejlonnal letakarva 1-2-órát. Ezt követően kis gombócokat gyúrunk, melyeket átforgatunk zsemlemorzsába és olajba kisütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre