Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Isteni tepsis krumpli

60 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát ízlés szerint felkockázzuk vagy csíkozzuk egy tepsibe. (Azért sárga krumplit ajánlok, mert hamarabb megsül, szép a színe, valamint az állaga és az íze is kitűnő, még másnap is.) Megszórjuk ízlés szerint ételízesítővel, meglocsoljuk olajjal (vigyázat, ne tocsogjon), majd kézzel jó alaposan összekeverjük. Ezután rászórjuk a tetejére az apró kockákra vágott szalonnát, és a tepsi 4 csücskébe tesszük a 4 negyedbe vágott vöröshagymát. (Én a hagymát először bele szoktam forgatni a krumplin lévő ételízesítős olajba, hogy szépen megsüljön és ne égjen.)

Kb. 180 fokos sütőbe toljuk (nem kell lefedni), közben néha megkeverjük úgy, hogy a hagymákat ne mozgassuk el. Mikor a krumpli már félig megsült, rászórjuk a tetejére a felszeletelt kolbászt és a szintén felszeletelt fokhagymát (én szeretem, ha sok van rajta), megkeverjük óvatosan, majd készre sütjük.

Megjegyzés

Egyszerű és nagyon laktató, karakteres ízű étel. IMÁDJUK!!!

A vöröshagymát bele is lehetne keverni a krumpliba, de szerintem izgalmasabb, ha külön van. Természetesen a krumplihoz esszük.
Kenyérrel ajánlatos fogyasztani, tekintettel a zsírban gazdag szalonnára és kolbászra...
- kmj1012

Ezek is érdekelhetnek