Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk az 1 dl langyos cukros tejben. Amíg felfut az élesztős-cukros-tejes keverék, addig kimérjük a fél kg lisztet, átszitáljuk, majd a közepébe mélyedést készítünk, és a mélyedésbe sót szórunk.
Elkezdjük az élesztőhöz keverni a lisztet. Kevés langyos vizet érdemes hozzáönteni. Óvatosan öntsük hozzá a vizet, nehogy túl sok legyen a tésztánkhoz.
Kb. 10 percig dagasztjuk, majd ha már a tésztánk sima, akkor egy konyharuhával letakarjuk és meleg, huzatmentes helyen 25-30 percet kelesztjük. Amíg a tészta kel, addig előkészítjük a tölteléket.
A petrezselyem zöldjét megmossuk, felaprítjuk. A paradicsomokat szintén megtisztítjuk és felszeleteljük (karikára vágjuk). A pritamin paprikát is megmossuk és kockázzuk.
Ha kockázott bacon szalonna lesz a töltelékünk, akkor azt érdemes megpirítani picit és a zsírt lecsöpögtetni róla.
Miután megkelt a tésztánk, kétfelé vágjuk. Mind a két részt kinyújtjuk. A szeletelt paradicsomokat ráhelyezzük az egyik kinyújtott tésztára, erre mehet egy kiskanál tejföl majd a többi tölteléknek szánt hozzávaló. A tetejére sajtot szórunk.
A paradicsomszeletek ne legyenek nagyon közel egymáshoz. A másik kinyújtott tésztalappal pedig betakarjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a széleit vizes ujjal összenyomkodjuk.
Kizsírozott tepsiben, közepes hőmérsékleten megsütjük.