Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos húsgombóc

MME MME
75 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsgombóchoz meghámozzuk a kétféle hagymát, majd finomra vágjuk, aztán megfonnyasztjuk néhány evőkanál felforrósított olívaolajon. Ha ezzel elkészültünk, kissé hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a darált húshoz a tojással és a fűszerekkel együtt. Alaposan összedolgozzuk az egészet, majd a masszából apró gombócokat formázunk. Ezután felforrósítunk egy kevés olívaolajat, majd kis adagokban aranyszínűre sütjük a gombócokat.
  2. Közben a paradicsommártáshoz meghámozzuk a kétféle hagymát, aztán finomra aprítjuk, majd megfonnyasztunk mindet a felforrósított olívaolajon. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, majd sózzuk és borsozzuk, ízesítjük rozmaringgal. Ezután felforraljuk, majd mérsékeljük a hőmérsékletét, és beletesszük a húsgombócokat. Lefedve, kb. 30 perc alatt készre főzzük. Prított petrezselyemmel tálaljuk. 

ZELLERES HÚSGOMBÓC PARADICSOMOS MÁRTÁSBAN 

HÚSGOMBÓC BORSÓS SPAGETTIVEL 

THAI HÚSGOMBÓC CSILISZÓSSZAL 

Ezek is érdekelhetnek

Friss